Стерилізація — інфекційна безпека

05 березня 2020

Стерилізація — інфекційна безпека

Відвідуючи клініку, косметологічний салон або педікюрний кабінет ви сподіваєтеся на допомогу.

Один з головних постулатів клятви Гіппократа - не нашкодь. Найпростіший спосіб його дотримуватися - не посилювати поточне захворювання і не провокувати нове.

Найважливішу роль тут грає жорсткий контроль над стерильністю інструментів, з якими працює доктор або майстер. Щоб забезпечити своїм пацієнтам повну безпеку, обов'язковою умовою в клініках і салонах, де проводяться будь-які маніпуляції і оперативні втручання, є дотримання правил асептики і антисептики.

Наша клініка використовує новітні технології та апаратуру, тому, прийшовши до нас, ви можете бути впевнені в безпеці і стерильності. Перед тим, як інструменти потраплять в руки дерматолога-хірурга, лікаря-подолога або медперсоналу, який буде проводити вам маніпуляцію, вони проходять повний режим передстерилізаційної обробки, стерилізації та зберігання.

Передстерилізаційна обробка:
Від предстерилізаційної обробки залежить якість стерилізації. Під час обробки відбувається видалення забруднень інструментів, різної етіології: біологічних забруднень, механічних, білкових і т.д.

ПЕРЕДСТЕРИЛІЗАЦІЙНА ОБРОБКА ПРЕДСТАВЛЯЄ СОБОЮ:

замочування інструментів в дезинфицирующем розчині на певний час

миття інструментів в УЗД-мийці (ультразвуком можливо очистити інструменти від забруднень навіть у самих важкодоступних місцях, порожнинах, поглибленнях робочих поверхонь)

контроль якості предстерилізаційного очищення (проводяться спеціальні проби, які показують найдрібніші забруднення, які не видно неозброєним оком)

апаратне запаковування інструментів в спеціальний пакувальний матеріал, який після стерилізації зможе гарантувати стерильність протягом півроку.

СТЕРИЛІЗАЦІЯ:

Під час стерилізації відбувається повна загибель патогенних і непатогенних мікроорганізмів (бактерії, гриби, віруси), навіть форм, які можуть бути стійкі до дезінфікуючих засобів.

Існує кілька методів стерилізації:

повітряний (сухожарові шафі)

паровоий (автоклавування)

хімічний (газовий, розчини хімічних сполук)

У нашій клініці ми використовуємо паровий стерилізатор автоклав. Обробка інструментів відбувається в паровому стерилізаторі, при температурі: 134 С, і тиску - 2,0 атм., що забезпечує повне зникнення як живих мікроорганізмів, так і спорових форм і всіх видів вірусів.

Для контролю стерильності кожної партії використовується біологічний і хімічний індикатори, які з достовірністю 99,9% показують стерильність партії.

ЗБЕРІГАННЯ ІНСТРУМЕНТІВ:

Простерилізовані і упаковані інструменти можуть протягом півроку зберігати свою стерильність.

Окрім правильної стерилізації, необхідна постійна обробка меблів, робочих поверхонь і рук персоналу. У нашій клініці вона проходить з використанням високоякісних дезінфікуючих засобів, які пройшли всі необхідні випробування і були схвалені МОЗ України.

Також всі приміщення клініки постійно стерилізуються бактерицидними лампами.

ЗВЕРНУВШИСЬ КЛІНІКУ EURODERM, ВИ МОЖЕТЕ БУТИ СПОКІЙНІ ЗА СВОЄ ЗДОРОВ'Я. МИ ГАРАНТУЄМО ПОВНУ БЕЗПЕКУ!